У Луцьку був лежачий протест перед прокуратурою (фото)

На знак протесту проти політичних репресій активісти луцького Євромайдану та просто небайдужі лучани зібралися 27 грудня під стінами прокуратури Волинської області. Свою акцію вони проводили під гаслом «День ганьби!».

Вимоги людей були прості і зрозумілі – застосувати нещодавно прийнятий у Верховній Раді України закон про амністію учасників мирних зібрань до луцьких євромайданівців Ігоря Гузя, Майї Москвич, Влодимира Бондаря, Богдана Шиби, Сергія Григоренка та Миколи Собуцького.

Пікетування відбувалося під звуки барабанів. Люди тримали плакати з гаслами. Учасники протесту хотіли викликати на розмову прокурора області Андрія Параку, згодом на розмову з ним хотіли піти депутати Луцької міської ради, проте їх у приміщення не впустили міліціонери. Їхніми діями керував заступник начальника УМВС в області Володимир Поліщук.

Тож активістам Євромайдану не лишилося нічого як розпочати лежачий протест перед входом до прокуратури, який тривав кілька годин.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>