«Богдан» оштрафували у Любліні за браковані тролейбуси

Адміністрація міста Люблін (Польща) наклала на україно-польський консорціум Ursus - Bogdan Motors штрафні санкції у розмірі 1,2 мільйона злотих (3,2 мільйона гривень або $384 тисяч), за множинні несправності виявлені в процесі експлуатації першої партії поставлених тролейбусів. Повідомляє liga.net.

Зараз в місті курсують чотири з п'яти тролейбусів. За контрактом, підписаному в квітні 2013 року, до 2016 року консорціум повинен поставити 38 низкопольных 12-ти метрових тролейбусів під маркою Ursus T701.

За словами прес-секретаря управління міського транспорту Любліна, Жустини Годзь, виробник вже  виправив виявлені неполадки. П'ятий тролейбус був прийнятий пізніше за інших. Штраф за неполадки знайдені тільки в цьому автобусі склав 55 тисяч злотих (146 тисяч гривень). Зокрема, в автобусах не працювала система сповіщення пасажирів,  були відсутні запасні колеса, не завжди відкривалися двері.

«Вісник+К» повідомляв, що ДП "Автозбиральний завод № 1" АТ "АК "Богдан Моторс", в консорціумі з польською компанією Ursus SA перемогли в тендері на поставку 38 тролейбусів муніципалітету Любліна (Польща).

Вартість контракту - 52,82 млн польських злотих (138,44 млн гривень). У тендері також брала участь польська Solaris Bus&Coach SA, яка намагалася оскаржити результати тендеру через антимонопольний комітет Польщі.

У приватних розмовах працівники автозаводу у Луцьку, зазначали, що через складне фінансове становище підприємства його залишили чимало фахівців. Тож із виконанням замовлення Люлінської мерії виникли реальні труднощі через брак кваліфікованих кадрів.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>