На Прикарпатті живе найстаріша мешканка Землі?

На Прикарпатті живе найстаріша мешканка Землі. У цьому впевнені керівники українського національного реєстру рекордів і вже надіслали відповідні документи у світове представництво Гіннесса.

А в Україні 116-літню Катерину Козак уже давно визнали найстарішою жителькою держави. Мешкає бабуся у невеликому прикарпатському селі Хотимир Тлумацького району Івано-Франківської області. Кажуть, почувається на свій вік відмінно: має тиск 140 на 70, бачить без окулярів і чує без слухового апарату!

До вересня 2013 року найстарішою людиною на планеті вважався житель штату Нью-Йорк Салустіано Санчес-Бласкес (помер у віці 112 років). Він посів перше місце після того, як на 117-му році життя відійшов у вічність житель Японії Дзіроемон Кімура. Українська бабця Катя своє 117-ліття планує відсвяткувати у лютому 2014-го. Організатори національного реєстру рекордів сподіваються, що до безлічі подарунків, які цього дня отримає довгожителька, вони зможуть їй презентувати і світовий диплом із визнанням «Найстаріша мешканка Землі-2014». До речі, абсолютною рекордсменкою у цій категорії поки що є француженка Жанна Луїза Кальман. Вона померла в 1997 році у віці… 122 роки.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>