Влада пустила у хід кримінал – на людей нападають озброєні бандити, палять машини активістів?

Минулі вихідні відзначились серією нападів криміналітету на активістів Євромайдану. Так у Києві майже два десятки «спортсменів» захопили приватний будинок Сергія Онищенка на вулиці Богатирській, 34-а. Чоловіка побили і випхали з будинку, в середині в одній з кімнат забарикадувалася його жінка з дитиною. Коли на місце прибула міліція, їй також довго не вдавалося потрапити усередину. Згодом нападники надали правоохоронцям документи про те, що вони нібито купили будинок три роки тому. При цьому інформацію про продаж будинку сам Онищенко спростував. Згодом міліція таки вивела нападників із будинку.

У Сімферополі обстріляли автівку координатора кримського Євромайдану  Сергія Ковальського. Напад стався ввечері 21 грудня, коли кримські євромайданівці планували виїжджати на Київ. Авто обстріляли, коли вон обуло на стоянці.

У Києві цього ж дня близько 23:00 в районі площі Шевченка невідомі стріляли в активіста «Дорожнього контролю» Володимира Моралова. Нападники заблокували його автомобіль, проникли в салон і перетягли Володимира на заднє сидіння. Активіст, вичекавши зрусний момент витягнув свій пістолет для відстрілу гумових куль і поранив одного з нападників, після цього другний зловмисник відібрав у нього зброю і вивів з автомобіля. Прями на узбічі дороги Моралову влаштували допит під дулом пістолета. Нападників цікавила точна адреса місця проживання ще одного активіста «Дорожного контролю» Андрія Дзиндзі, де захована його аппаратура. Розпитували також про ще одного журналіста «ДК», коли ж Моралов відмовився надавати інформацію, пролунав постріл. Куля влучила у груди, але в бік від серця, тож після операції Володимира відпустили додому. А його автомобіль нападники спалили.

 

http://www.youtube.com/watch?v=xsIVPSRtowI#t=165

 

У місті Арциз Одеської області свого автомобіля «Fiat» позбувся активіст Євромайдану Євген Буркут. На своєму авто він возив людей на акції протесту до Києва.

За всіма цими фактами міліція порушила кримінальні провадження. Інше питання наскільки оперативно і об’єктивно вони розслідуватимуться, бо, наприклад, у випадку з нападом на активіста «Дорожнього контролю» самі представники «ДК» не відкидають причетності міліціонерів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>