Волинським фермерам пропонують придбати доїльні міні-зали

У Волинській облдержадміністрації за участю заступника голови з питань АПК Віталія Карпюка відбулася зустріч власників селянських та фермерських господарств, які утримують 10 і більше корів з представниками польської компанії A-LIMA-BIS. Ця фірма пропонує обладнання для модернізації молочної галузі.

Як зазначив Віталій Карпюк, Волинь першою в Україні запровадила програми підтримки для власників особистих селянських господарств. Нині 76% сімейних ферм забезпечені доїльними апаратами, купленими за кошти обласного бюджету. Також малі родинні ферми, які утримують 5 і більше корів, безкоштовно забезпечують спеціалізованим холодильним обладнанням, повідомила прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Присутній на нараді менеджер компанії A-LIMA-BIS Гжегош Куява (Республіка Польща) розповів про можливості монтажу міні-доїльних залів, які будуть обладнані молокоприймальником, системою промивки, холодильною та вакуумною установками, лічильниками молока тощо. Він зауважив, що волинські фермери мають можливість пройти навчання у Польщі та перейняти досвід роботи міні-доїльних залів на прикладі польських господарств.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>