Угорський хліб на черені – на Рівненщині

У селі Селець Дубровицького району видала перші партії хліба пекарня, де використовують угорську рецептуру і старовинну технологію – черінь. Паливом тут слугують дрова, а деякі рецепти однією зі складових мають льон. Вологість нового незвичного хліба нижча, тому продукт фактично тиждень не псується. Реалізується нова продукція поки що в районі, а надалі територію реалізації планується суттєво розширити. Загалом інвестори вклали в створення пекарні 200 тисяч євро. При повній потужності тут випускатиметься щоденно шість тисяч хлібин.

Сергій НОВАК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>