Йшов без відпочинку майже добу!

Ногами і фактично без відпочинку здолати дистанцію протяжністю понад 130 кілометрів, – таке нелегке завдання поставив перед собою мешканець Нетішина В’ячеслав Поліщук. І здійснив задумане! Унікальне досягнення зафіксоване у «Книзі рекордів України».

В’ячеслав ПОЛІЩУК на старті

В’ячеслав ПОЛІЩУК на старті

Пан В’ячеслав – не професійний спортсмен. Чоловік працює майстром гідротехнічного цеху Хмельницької АЕС, однак уже не вперше дивує громадськість переходами чи велопробігами на солідні дистанції. Після того, як випробував себе, подолавши велосипедом відстань від рідного села на Білогірщині (Хмельницька область) аж до Дніпропетровська, зрозумів: його організм таїть резерви. Резонансною стала його велоподорож протяжністю дві тисячі кілометрів між діючими атомними станціями України.

Перший піший «марафон» був завдовжки 70 кілометрів – Поліщук вирішив пройтися від міста Нетішина, де живе і працює, до батьківської хати у селі Міжгір’я Білогірського району. Ноги не підвели. Відчуття особистого досягнення настільки підбадьорило, що чоловік вирішив щороку влаштовувати для себе по два великі переходи, щоразу збільшуючи дистанцію. А коли зміг заввиграшки пройтися 100 кілометрів, почав задумуватися над тим, аби офіційно встановити рекорд, на який могли б й інші рівнятися.

Маршрут чоловік вибрав символічний – від школи селища Ямпіль Білогірського району, яка дала путівку в доросле життя, до Нетішина, а от шлях – найдовший. Якби пішов навпростець, подолав би дорогу ледве не вдвічі швидше. Але ж пан В’ячеслав затявся на рекорд! Він зробив величезний гак (близько 60 кілометрів), помандрувавши головними магістралями Хмельниччини.

З Ямполя В’ячеслав Поліщук вийшов пополудні. За умовами, йому дозволявся перепочинок після кожного десятка пройдених кілометрів. Чоловік на це використовував не більше п’яти хвилин. За той час встигав випити вітамінізованого чаю, з’їсти невеличку канапку і полежати на туристичному килимі, піднявши ноги догори, аби зняти напругу.

Усю дорогу «марафонця» контролював супровід у складі кількох осіб, у тому числі й представник «Книги рекордів України», журналіст Олександр Шустерук. Найбільше переживань було за В’ячеслава Поліщука у темну пору доби, адже рух на трасі, що веде до Хмельницького, жвавий і вночі. Тож аби нашого героя добре бачили автомобілісти, на його спортивному одязі прикріпили флюросцентні стрічки, які відбивають світло.

Вночі були «підкорені» Шепетівка та Славута, до Нетішина залишалися лічені кілометри. Зустрічали пана В’ячеслава біля адміністративно-побутового корпусу Хмельницької АЕС. Втомленого, але щасливого, адже під оплески та вітання було оголошено, що Національний проект «Книга рекордів України» засвідчує досягнення В’ячеслава Поліщука, який протягом 21 години 5 хвилин зумів пройти пішки 138 кілометрів!

Наталія КРАВЧУК,

Хмельницька область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>