Українець потрапив у вісімку найкращих брейкдансерiв планети

Фiнал найпрестижнiшого турнiру пiд назвою «Red Bull BC One» вiдбувся в Сеулi. На шляху до цього змагання наш співвітчизник Олексій Булгаков на прізвисько Робін перемiг у вiдбiрковому турнiрi, в якому брали участь найсильнiшi спортсмени країн Схiдної Європи. Завдяки цiй звитязi Булгаков отримав можливiсть змагатися у числi 16 найкращих.

Фiнал вiдбувся у присутностi п’яти тисяч уболiвальникiв, а учасники змагалися мiж собою за олiмпiйською системою. Волею жеребу українець вже в 1/8 фiналу зустрiвся з американцем Омарем, колишнiм чемпiоном свiту. Поєдинок чимось нагадував боксерську зустрiч. Учасники нiяк не хотiли першими показувати свої вмiння. I ось Робін таки наважився виступити першим. Наш земляк став автором сенсацiї, перемiгши титулованого американця. У чвертьфiналi українець змагався з представником Кореї Вiнгом. На жаль, суддi вiддали перевагу мiсцевому спортсменовi.

«Більшість базових елементів брейк-дансу я узяв з українського народного танцю гопак, – розповів Олексій. – Вважаю, що брейк-данс – це мистецтво, тому що ти твориш тілом і душею. Я мiг би виступити краще, але завадили проблеми зi здоров’ям. Довелося виступати iз застудою».

Додамо, що переможцем ювілейного, десятого, чемпіонату світу став кореєць Гонг Тен.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>