Путін розповів про 15-мільярдний кредит для України, знижку на газ і ні слова про Митний Союз

«Газпром» і «Нафтогаз України» 17 грудня у присутності президентів двох країн підписали доповнення до «Контракту на купівлю-продаж, постачання, об'єми і умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік» від 19 січня 2009 року, передав кореспондент «Інтерфаксу» з церемонії підписання.

Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент РФ Володимир Путін, підписаний документ дозволяє «Газпрому» поставляти газ на Україну за ціною $268, 5 за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона складає понад $400.

«В усякому разі, ми вважаємо, що це теж тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості повинні і будуть досягнуті. Це стосується і постачань газу на Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі», – зазначив Володимир Путін.

Також президент РФ розповів, що Росія розмістить в цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту(ФНБ) об'ємом $15 мільярдів.

При цьому Володимир Путін відзначив, що рішення уряду РФ про розміщення в цінних паперах України частини резервів ФНБ не пов'язане ні з якими умовами. В тому числі, він запевнив, що не йшла мова про приєднання України до Митного Союзу.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>