На Рівненщині керівництво кредитної спілки судили за махінації

Набрав законної сили вирок Апеляційного суду Рівненської області стосовно голови правління та керівника кредитного департаменту кредитної спілки «Єдність», які заволоділи коштами організації на суму понад 70 тисяч гривень.

У травні 2011 року в Управління СБ України в Рівненській області звернулися члени кредитної спілки «Єдність», які поскаржилися на проблеми  із поверненням депозитів. Встановлено, що протягом 2007-2008 років окремими працівниками установи, за вказівкою керівника, з каси спілки за видатковими касовими ордерами нібито отримувалась готівка на господарські витрати. Однак, фактично ця готівка не отримувалась, а погашення видаткових касових ордерів відбувалось фіктивно. Для підтвердження факту надання консультаційних послуг виготовлялися фальшиві акти виконаних робіт та оформлялися сфальсифіковані чеки.

За результатами перевірки у травні 2011 року слідчим відділом УСБУ в області було порушено кримінальну справу стосовно голови правління та керівника кредитного департаменту кредитної спілки «Єдність» за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Досудовим слідством встановлено, що голова правління систематично перераховував кошти на рахунки приватного підприємця за нібито надані ним консультаційні послуги. За період діяльності «Єдності» сформувалась заборгованість з повернення депозитних вкладів на загальну суму понад 2,7 млн. гривень.

Апеляційний суд Рівненської області визнав винними голову правління та керівника кредитного департаменту кредитної спілки «Єдність» за ч.4 ст.191 (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем), та ч.2 ст.28ч., 2 ст.366 (службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального Кодексу України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років із встановленням випробного терміну два роки та позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими повноваженнями терміном на три роки.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>