Чорнушка – насіння від багатьох хвороб

Нігела, або чорнушка, яку можна вирощувати на городі або купити на ринку, містить три важливі кислоти: омега-3, омега-6 і омега-9, тому її вживання поліпшує слух, зір, пам’ять.
Рецепт оздоровлюючої суміші: перемолоти 0,5 кг чорносливу, 100 г насіння чорнушки (у кавовому млинку), додати 1 ст. л. меленого мускатного горіха. З’їдати по чайній ложці (дітям по 0,5 ч. л.) тричі на день, запиваючи чаєм з меліси, м’яти. Вживати три тижні, потім 10-14 днів перерва. Ця суміш – гарний глистогінний засіб. Можна тричі на день пити по 1 ч. л. самої меленої чорнушки.
Для лікування підшлункової залози вживають по 0,5 ч. л. суміші  меленого насіння нігели та кореня дивосилу (узяти, приміром, по 100 г), запиваючи розведеним водою соком алое (1:1). Корисно з’їдати суміш насіння чорнушки (на кінчику чайної ложечки) з 1 ч. л. меду тричі на день протягом трьох місяців.
Якщо мелену нігелу загорнути в тоненьку серветочку і вставити в ніздрі (по черзі) на півгодини – лікує хронічний нежить і гайморит. Як онкопротекторний засіб вживають 1 ч. л. олії чорнушки (шукати в аптеках) з 50 мл морквяного соку. Подрібненим насінням нігели, розведеним яблучним оцтом, змащують проблемні ділянки тіла.
Позбутися меланхолії, поліпшити кровопостачання судин головного мозку допоможе суміш кардамону, куркуми, чорнушки, червоного гіркого перцю, шафрану (усе порівну). Ретельно перемолоти й вживати по 1 ч. л. тричі на добу протягом 7-14 днів, бажано пройти три такі курси.
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>