У Волинському онкодиспансері почали монтувати лінійний прискорювач

У Волинському обласному онкодиспансері розпочався завершальний етап робіт із запуску лінійного прискорювача для променевої терапії. Його, як і двадцятизрізовий комп’ютерний томограф, придбали за кошти Благодійного фонду Рината Ахметова «Розвиток України».

Як розповів головний лікар обласного онкодиспансеру Орест Андрусенко, процес монтування такого високотехнологічного обладнання надзвичайно складний, а тому і тривалий. Він проходить під контролем фахівців зі Швейцарії та Німеччини. Нині у спеціально збудованому бункері (товщина стін сягає від 1,5 до 2,4 метра), куди помістили апарат, залили бетонну підлогу-подушку. Обладнання перед тим ретельно запакували, адже воно «боїться» пилу. Коли бетон застигне, розпочнеться монтаж, а 12 січня знову приїдуть іноземні консультанти, які протягом трьох тижнів готуватимуть лінійний прискорювач до запуску. Коли він запрацює, у хворих з Волині відпаде потреба шукати порятунку від недуги у Києві, Рівному або Львові.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>