Міліція цілу ніч до ранку атакувала – Майдан встояв (відео)

Близько першої ночі у Києві влада вдруге вдалася до розгону. Внутрішні війська, «Беркут» і комунальники здійснили наступ на Майдан Незалежності з усіх напрямків. Зокрема вдалося розібрати частину барикад. Знесли намети на Михайлівській площі. Мітингуючі відступили на територію Михайлівського монастиря, в якому почали бити дзвони. Найжорсткіші сутички відбулися на розі вулиць Інститутська та Хрещатик. Тут були розібрані барикади, але на майдан «Беркут» не пустили люди, які встали живим щитом.

Спецпризначенці спочатку відтискали людей вниз до Майдану Незалежності, проте посеред ночі підтримку мітингуючим надали кияни. За годину-дві чисельність прихильників майдану зросла з 3 до 15 тисяч. Тож це внесло перелом у боротьбу на вулиці Інститутській. Тут постраждав народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

Все ж штурм міліції провалився. Останні потуги «Беркут» продемонстрував під приміщенням КМДА. Всередині забарикадувалися близько півтори сотні активістів Євромайдану. До будівлі приїхали три автобуси «Беркуту», та увірватися в середину їм не вдалося. Їх зустріли негостинно, відбулася сутичка, внаслідок якої спецпризначенці заховалися за автобусами. Тоді з вікон КМДА їх почали обливати водою.

Міліція поховалась в автобуси й опинилася у повному оточенні, адже зі сторони Хрещатика автобуси оточив багатотисячний натовп. Переговори з міліціонерами вели священики, депутати. Зрештою «Беркут» поїхав від КМДА. Також правоохоронці відступили на усіх інших напрямках.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>