Встигнути за 15 хвилин,

або Які послуги сьогодні можна отримати в банку

Донька пенсіонерки Марії Миколаївни вже дванадцять років проживає у США і щомісяця допомагає матері, перераховуючи їй гроші в Україну. Отже, жінка практично моментально після відправки отримує грошовий переказ у найближчому відділенні банку. І найзручніше в цьому, каже Марія Миколаївна, що просто «не відходячи від каси», в тому ж відділенні з перерахованих донькою коштів вона сплачує за комунальні послуги, а залишок кладе на депозит. Марія Миколаївна вже давно зрозуміла, як багато корисних і важливих справ можна зробити, всього лише завітавши на 10-15 хвилин у банк. Про те, чого ще не встигла дізнатися Марія Миколаївна про банківське обслуговування, нам розповіла спеціальний експерт – директор Луцького регіонального управління банку «Надра» Наталія Панащук.

В один час в одному місці

«Уявіть, крім класичних банківських послуг, в одному відділенні можна здійснити комунальні платежі, поповнити рахунок мобільного телефону, заплатити за освіту або сплатити штраф, головне, щоб реквізити були при собі. Одним словом, швидко, багатофункціонально, та ще й фахівець допоможе в будь-якому питанні», – розповів нашому виданню банкір.

Крім перерахованого вище, у відділеннях цієї фінустанови можна здійснити й інші види платежів, придбати залізничні квитки і перевести грошові кошти в будь-яку країну світу.

«Обслуговуюся в банку «Надра» з того часу, як почала отримувати грошові перекази від доньки. У всьому розібралася дуже швидко, а якщо раптом виникають питання, мені завжди допомагають менеджери у відділенні», – каже Марія Миколаївна.

Такі операції, як оплата рахунків або грошовий переказ, здійснюються за лічені хвилини.

«Ми намагаємося максимально заощадити один із найкоштовніших ресурсів наших клієнтів – їх час», – розповідає Наталія Панащук.

Крім того, заощадити у фінустанові можна не тільки час, але і власні кошти. Тарифи за всіма видами оплат у банку «Надра» на сьогодні нижче середньоринкових.

Зручне розташування відділень фінустанови (регіональна мережа банку «Надра» (Ліцензія НБУ № 21 від 21.11.2011 р.) – одна з найбільших в Україні і нараховує понад 500 відділень) та вигідні умови обслуговування вже встигли оцінити сотні тисяч українців: щомісячно до відділень банку приходять понад 600 тисяч осіб, щоб здійснити понад 1 млн платежів.

Марія Миколаївна – також постійний клієнт банку. «Деякі мої знайомі досі продовжують стояти у величезних чергах, щоб сплатити комунальні послуги там, де вони звикли це робити. Не розумію, навіщо, якщо точнісінько так само можна прийти у відділення банку і швидко, практично без черги, оплатити свої рахунки», – розмірковує жінка.

Навколо світу за 15 хвилин

Крім проведення різних видів оплат, клієнти банку «Надра» також мають змогу скористатися системою грошових переказів і перерахувати кошти своїм родичам, друзям, знайомим у будь-яку точку земної кулі за 10-15 хвилин і за такий же час самим отримати переказ з-за кордону, як робить це наша героїня.

Банк працює зі всесвітньо відомими і перевіреними мільйонами людей системами міжнародних грошових переказів: Western Union, MoneyGram, Юністрім, Contact, Coinstar, і незабаром планує розпочати співпрацю ще з декількома системами.

За словами банкіра, співробітники фінустанови обов’язково допоможуть клієнту визначитися з найбільш зручним способом здійснення переказів. Фахівці детально розкажуть про розташування в іншій країні пунктів отримання коштів, час доставки, тарифи, які залежать від суми, валюти та країни відправки та отримання.

У цілому ж зручність переказу грошових коштів за допомогою платіжних систем полягає в тому, що для переведення грошей у будь-яку точку земної кулі не потрібно відкривати банківський рахунок. Для відправлення переказу при собі необхідно мати всього лише паспорт або інший документ, що засвідчує особу. Вся процедура займає близько 15 хвилин: клієнт заповнює бланк переказу коштів, вносить до каси суму, яку необхідно перерахувати, отримує спеціальний код. А одержувач за кордоном може миттєво забрати кошти, щойно клієнт повідомить йому цей код.

«Це дійсно дуже швидко і просто, – підтверджує Марія Миколаївна. – Навіть у моєму віці я легко розібралася в тому, як отримувати надіслані з-за кордону гроші. І взагалі, тепер усі свої фінансові питання я намагаюся вирішувати тільки в банку. Тому що це комфортно і значно економить мій час».

Павло Озерний

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>