Схід і Захід разом

Як бачимо з останніх подій, жорстокість беркутівців підняла чи не всю Україну. Звичайно, східні регіони не можуть похвалитися такою кількістю протестуючих, як західні, однак тішить, що й там люди вже не бояться виходити на вулицю, аби зупинити режим Януковича. Такі проросійськи налаштовані області як Миколаївська, Кіровоградська, Херсонська, Луганська, Донецька і навіть Одеська збирають на своїх головних площах від 500 до півтори тисячі протестувальників. Кримчани у Сімферополі теж вимагають імпічменту Президенту і стоять з лозунгами «Банду – геть!» і «Крим – це Європа!» А у Запоріжжі впевнені, що ця ситуація не роз’єднає Україну, а навпаки, луганчанин подасть руку гуцулу, а махновець – бандерівцю.

А от у західних областях оголошено безстроковий мирний страйк. Про це у понеділок заявили тернополяни, львів’яни, іванофранківці. Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і його заступники з 2 грудня пішли у відпустку без збереження заробітної плати. «Саме в такий спосіб ми заявляємо про свою позицію і виявляємо солідарність зі страйкарями, оскільки, згідно з чинним законодавством, державним службовцям заборонено страйкувати», – заявила прес-служба Анушкевичуса.

Тут розуміють, що це чи не останній шанс утвердити справжню незалежність України. Адже силовий прийом у суботу – це залякування людей перед наступним етапом домовленостей з Росією, входом до Митного простору. Та побиття людей підлило масла у вогонь, перетворивши мирний протест на революційний.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>