Росіяни насміхаються з Євромайдану

Північні сусіди зараз теж прикуті до подій в Україні – про це свідчить реакція їхніх ЗМІ і коментарі в Інтернеті. Але найцікавіше те, що і газетярі, і телевізійники повторюють те саме, що і їхній президент Путін, коментуючи події в Україні.

Насамперед більшість росіян переконані, що Євромайдан проплачений і тут лише погроми. «Російська газета» радіє, що викрадення України Європою не відбулося, мовляв, вступ до ЄС згубний для української економіки і потягне за собою витрати, яких наша держава собі дозволити не може. А українська опозиція діє за шпигунськими настановами Брюсселя, якому тільки й треба насолити Росії. «Ніхто з політичних суперників Глави держави не спростовував того факту, що мешканцям Незалежної пропонують підписати угоду на кабальних умовах, які зроблять українців жебраками в Європі». Російський «Перший канал» не лише поховав, а й відспівав підписання Угоди у Вільнюсі. Ну, а Дмитро Кисельов у своєму дусі розповідає про голу і знедолену Україну, яка Європі не потрібна навіть з чорноземами. І тільки щиросердна Росія небайдужа до нужденної сусідки.

Майже те ж саме ми чуємо і від Путіна у Вірменії. Той протестантів називає просто екстремістами, з якими влада не може дати ради. Отже, якби були у Митному союзі, нас швидко «построїли б». Правда, один з авторів «Росбалта», який провів день на Євромайдані, заявив: «Україна – це все ж не Росія і не Білорусь. Я бував на акціях опозиції в Білорусі: небо і земля. Тут інші люди. У них немає пасивного фаталізму. Вони раді один одному, тягнуться один до одного. І ведуть себе як громадяни республіки, а не як піддані всесильного царя».

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>