У Києві за грати відправили побитих «Беркутом»

Суд заарештував на 2 місяці одного з можливих учасників бійки під адміністрацією президента Ярослава Притуленка. Про це повідомив журналіст Дмитро Гнап в ефірі Громадського ТВ, під час включення із суду. Під час суду обвинувачення аргументувало такий запобіжний захід на час слідства тим, що у Притуленка, який є безробітним і мав державного захисника, знайшли ніж та вибуховий пакет, і він при затриманні відбивався від правоохоронців. «Вони в складі групи з 300-500 осіб, діючи спільно, завдали ушкодження 70 міліціонерам», - процитував Гнап ухвалу суду.

Обвинувачення з боку прокуратури ґрунтувалося на показах працівників правоохоронних органів, які постраждали під час сутичок. Прізвища свідків не розголошуються, у суді їх не було.

Такий же запобіжний захід отримали усі інші затримані: Олександр Солоненко, Олександр Остащенко, Притуленко Є.С, Превір Єгор, Гарагуц В.В., Черевко Г.А., Можненко С.Н., Юрій Болотов та Владислав Загоровка. Практично всі вони стали жертвами звірячої розправи від "Беркуту" під Адміністрацією Президента.

У суді знаходяться депутати від опозиції, які готові взяти цих хлопців на поруки.

По інцидентах з КМДА провадження відкриті за ст. 341 КК (захоплення державних або громадських будівель), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо правоохоронців) , ст. 294 (масові заворушення), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 342 (опір представникам влади, правоохоронним органам); по вул. Банковій - ст.ст. 294, 345, 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), 342, по Будинку профспілок - ст.ст. 341, 194, пише «Українська правда».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>