У Києві мітингуючі повернулися на Майдан Незалежності – один з керівників наметового містечка волинянин

Люди фотографувалися на встановлених для ялинки конструкціях

У неділю у Києві відбулося народне віче, в ході якого учасники акції протесту змогли повернути собі Майдан Незалежності. Нагадаємо, що у ніч з п’ятниці на суботу тут «Беркут» жорстоко розігнав невеличке наметове містечко та близько тисячі мітингуючих. Київська влада мотивувала розгон необхідністю встановлення на майдані новорічної ялинки.

У неділю міліцейських сил виявилося замало. Під час ходи народного віче від Михайлівської площі люди прорвали огорожу, після чого правоохоронці відступили.

Ввечері 1 грудня на майдані наново встановили намети. Поперек Хрещатика обладнали барикади. Комендантом наметового містечка є нардеп Андрій Парубій. Він розповів громадському телебаченню, що має кількох заступників. Зокрема один із них депутат від ВО «Свобода» волинянин Валерій Черняков.

Штаб революції у захопленому приміщенні КМДА

Також цього дня опозиція захопила приміщення КМДА, де розмістився штаб протестувальників. Міліція з попросила звільнити захоплене приміщення. Правоохоронці пообіцяли, що у протилежному разі очистять його штурмом. Станом на ніч 2 грудня перемовини міліції та протестувальників ще тривали.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>