У Києві міліція жорстоко розігнала нічний Євромайдан (відео)

«Майдан по-звірячому зачистили. Десятки поранених. Десятки затриманих. Такого Україна ще не бачила»,  - пише депутат Андрій Шевченко у своєму Twitter'і.

За його словами, штурм стався  близко 4-ї ранку, пише «Українська правда».

«Мобільний зв’язок досі лежить», - написав депутат о 5 ранку.

За його даними, затриманих повезли в Шевченківський і - можливо - Печерський райвідділи.

Як повідомив один з активістів Євромайдану Зорян Шкіряк, «жорстока зачистка Майдану відбулася о 4.10.  Понад 2000 озброєних спецназівців проти кількох сотень мирних демонстрантів. Били всіх без виключення. Кийками, ногами, шумові гранати, травили газом. Зв'язок лежав понад годину.   Десятки затриманих. Вони навіть після зачистки розганяли людей, що збиралися більше трьох. Ми з Андрієм Шевченком, Лідією Котеляк та Володимиром Бойком та Оксаною Продан залишаємось тут».

За даними 5 каналу, на початку шостої ранку на територію майдану біля стели Незалежності заїхав КаМаЗ, комунальники почали прибирання території після бійки та розтрощеня усього реквізиту, який використовувався на майдані під час мітингів.

Увесь периметр площі оточив «Беркут», виставлено огорожі та щити. Обабіч на вулиці. Інститутській стоять кілька автобусів спецпризначенців, міліція та «швидка».

Інший ативіст Євромайдану Євге повідомив на своїй сторінці  у Facebook: «Наразі «Беркут» та автобуси з міліцією патрулюють нічний центр. Шукають тих, хто утік чи уцілів. Добивають і пакують в автозаки. Коли штурмували лупили нещадно. Дівчат, жінок. Усіх».

За даним очевидців, під час зачистки Майдану Беркут бив усіх без розбору, навіть перехожих та тих,  хто сидів на лавках на вулиці Хрещатик.

Ще зранку 29 листопада було зрозуміло, що влада готується до «рішучих» дій. Так у Києві поблизу Маріїнського палацу зібрали кілька тисяч «тітушок». Вони побили журналістів громадського телебачення і двох міліціонерів.

http://www.youtube.com/watch?v=wgx-Mf08l0g

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>