В Ейфелевої вежі з’явилася українська міні-близнючка

Мініатюрна копія Ейфелевої вежі в людський зріст стала окрасою парку, що у центральній частині міста Сарни. Її з’ява – це своєрідний подарунок райцентру від мецената, директора сарненського ТОВ «Завод металевих виробів» Андрія Циганенка.

Ейфелева міні-вежа в місті Сарни

Ейфелева міні-вежа в місті Сарни

Вибір на французькій архітектурній пам’ятці зупинився не випадково, адже, за словами міського голови Сергія Євтушка, вона – одна з найпривабливіших у світі. Відтак, цілком можливо, що і копія у Сарнах приваблюватиме люд. Заодно в цій мініатюрі вбачається символ єдності, адже в міських школах активно вивчається французька мова, чимало дітей відпочивають у французьких родинах, відбувається культурний обмін, налагоджуються дружні, партнерські стосунки між українцями та французами.

А ще у Сарнах наголошують, що Ейфелевою міні-вежею вклали і свою безпосередню частку у зближення України з Європейським Союзом, яке зараз вельми на часі. До того ж, людям завдяки сарненському витвору стала ближчою і сама історія архітектурної пам’ятки Парижа.

Як відомо, Ейфелева вежа розміщена на Марсовому полі і названа на честь її конструктора Густава Ейфеля. Цікаво, що вона була зведена як тимчасова споруда у ролі вхідної арки на Всесвітню виставку 1889 року. Після її завершення вежу планували розібрати, але завдяки уже встановленим там радіоантенам рішення змінили. Понад 40 років вежа вважалася найвищою спорудою у світі. Нині її висота становить 324 метри. Популярний туристичний об’єкт щорічно приймає понад шість мільйонів відвідувачів.

Сергій НОВАК,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>