Фракція ПР у Волиньраді провалила позачергову сесію

Депутати опозиційних фракцій зініціювали проведення позачергової сесії Волинської обласної ради, на якій мали розглянути проект рішення «Про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

Про позицію провладних фракцій у обласній раді – Партії регіонів та групи голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука «Нова Волинь» - наперед нічого не було відомо. Але спосіб дії своїм соратникам фактично підказав Борис Клімчук, в якого з’явилися термінові справи у Польщі.

У день сесії під приміщенням обласної ради відбувся чисельний мітинг студентів. Проте у цього дійства не було «вдячних глядачів», окрім чисельних сил міліції. Практичною порожньою була автостоянка поблизу приміщення обласної ради. Брак кворуму на сесії засвідчила електронна реєстрація. З 80 обранців громади на позачергове засідання зібралося лише 27. У повному складі були відсутні регіонали, з’явилися лише кілька представників «Нової Волині», не забезпечили повної явки й в найбільшій опозиційній фракції «Батьківщини». Тож голова Волинської обласної ради Володимир Войтович закрив засідання і швиденько залишив залу. Услід йому лунали вигуки «Ганьба!» від ініціативної групи студентів-мітингувальників, яких запросили до участі у позачерговій сесії.

Ті, хто лишився у залі, провели депутатські збори, які очолив керівник фракції «Батьківщина» Роман Карпюк. По суті збори перетворилися на мітинг з політичними гаслами, серед яких «червоною стрічкою» проходили тези про розпуск парламенту, відставку уряду та імпічмент президенту. Борис Загрева запропонував колегам розпочати й процедуру розпуску обласної ради.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>