Чернівчанка має мускулатуру, як у Шварценеггера

Інна ТРОФИМЕНКОВА

Інна ТРОФИМЕНКОВА

Інна Трофименкова з Чернівців здивувала всіх: протягом 2013 року дівчина, яка займається бодифітнесом лише два роки, посіла на Чемпіонаті України з бодибілдингу та фітнесу третє місце, на Чемпіонаті світу отримала бронзову нагороду і стала четвертою на змаганнях Arnold Classic Europe (Мадрид), які організовує Арнольд Шварценеггер для спортсменів Європи. Запитуємо у дівчини, чому обрала для себе таке заняття.

– Бодифітнес – це...

– Гарна спортивна статура. Дівчина повинна показати красу, рельєфність тіла. Також має бути продуманим образ: зачіска, макіяж, купальник. Вихід на підборах, усе під музику – дуже гарно. Це не бодибілдинг. Там легші форми, менша мускулатура.

– Ви так швидко досягли успіху…

– У мене така звичка: загадую бажання на початку року і записую їх. Написала собі: чемпіонат України, чемпіонат світу, Arnold Classic... Все здійснилося! Мені тепер кажуть: «Інно, записуй далі!» Тренує мене директор спортивно-оздоровчого клубу VIP Gym Андрій Бурштин.

– Кажуть, що дівчину, яка займається спортом, можна впізнати й у натовпі…

– Так, це широка спина, рельєфні ноги. Усе підтягнуте, в тонусі.

– Як змінюють людину тренування?

– Це відбувається не одразу. Головне – бажання. Кажу: «Я з вами працюю протягом години, весь інший час ви займаєтесь самостійно». Розповідаю про харчування, режим дня. Приходять і кажуть, що хочуть схуднути. Починаємо працювати – і дівчата зникають, а хлопці залишаються. Чому? Робота над собою – це найважче.

– Життя дівчини, яка займається бодифітнесом, відрізняється від звичайного?

– Ви бачили, я щойно принесла із собою їжу в трьох контейнерах і поклала у холодильник. Збалансоване харчування – п’ять прийомів їжі, білки яєць, куряче м’ясо (смажене без олії на сковорідці-гриль), правильні вуглеводи (каші), овочі, на ніч їм домашній сир. Так мали би харчуватися всі. Також я не п’ю алкогольних напоїв, не палю. Не відвідую нічні клуби. Мій зріст – 154 см, вага – 52 кг.

– Деякі дівчата уникають бодибілдингу, бодифітнесу, що занадто накачають м’язи.

– Цього не буде. У мене – спортивне харчування, яке допомагає відновлюватися, я підраховую білки і вуглеводи.

– А що буде у дівчат?

– Скинуть вагу, підтягнуть шкіру, м’язи, покращиться самопочуття і настрій. «Ми вибігаємо із залу щасливими», – кажуть мені. І це правда, адже виділяється гормон щастя ендорфін. Вікових обмежень немає: займаються і в 16 років, і у 65. Для кожного розробляю спеціальну програму.

– Що порадите тим, хто вирішив змінитися?

– Записатися до спортивної секції. Обрати професіонала для тренувань, перейти на п’ятиразове харчування. А ще – хотіти змінитися.

Юлія Боднарюк,

Чернівецька область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>