Розвідка сланців на Харківщині уже почалася

Компанія Royal Dutch Shell почала роботи з гідророзриву пласта на першій пробуреній розвідувальній свердловині у селі Веселе Первомайського району на Харківщині. Про це Радіо Свобода (http://www.radiosvoboda.org/content/article/25179721.html) повідомило джерело у компанії.

Наразі Shell проводить розвідувальні роботи щодо видобутку газу з ущільнених піщаників. Пробурена розвідувальна свердловина і керн (зразок породи) відправлено на експертизу у США.
У вересні представники Royal Dutch Shell і «Надра Юзівська» підписали операційну угоду про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській площі, у результаті чого компанія Shell юридично і фактично отримала право розпочати роботи з розвідки й згодом видобутку вуглеводнів. Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська і Донецька області) оцінюються у понад чотири трильйони кубометрів газу.

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>