Начальник волинської міліції і учасники луцького Євромайдану разом проти провокацій

Начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор Олександр Терещук зібрав у своєму кабінеті за круглий стіл, присвячений ситуації з протестами у підтримку підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Участь у ньому взяли журналісти, серед яких і один з перших організаторів луцького Євромайдану Мирослав Ватащук, та член координаційного комітету луцького Євромайдану Володимир Пащенко.

Усі сторони зустрічі зійшлися на тому, що протест має бути мирним і не виходити за рамки закону.

Зокрема, Олександр Терещук зазначив, що розуміє вимоги мітингуючих, щодня ходить повз майдан додому і залюбки спілкується з його учасниками, а на запитання щодо його особистого ставлення до підписання угоди з ЄС міліцейський генерал відповів: «Ми всі цього хочемо, хочуть наші діти. Тому ця угода буде підписана, хай навіть не у Вільнюсі».

Також Олександр Терещук пообіцяв, що зробить усе,і аби не дозволити проявів насилля під час мирних протестів в області. Зокрема, нині волинський УБОЗ збирає оперативну інформацію щодо чималої групи осіб спортивної статури, які хотіли спровокувати конфлікт з учасниками Євромайдану. Близько двох десятків «тітушок» були помічені на Театральному майдані, де встановлені намети протестуючих, близько сотні їх було при вході у центральний парк Луцька. Нині, аби попередити якісь провокації, щоночі біля мітингуючих як мінімум «ночують» четверо правоохоронців.

Зі свого боку Володимир Пащенко підтвердив, що існує тісна співпраця з міліцією і претензій до її роботи не має. «Ми не стоїмо на майдані за політиків, ми стоїмо за євроінтеграцію. Але ми не ставимо собі за мету побути тут довше. Хочемо, аби угоду підписали 29 листопада і ми могли піти по домівках. Це головне», - зазначив Володимир Пащенко.

Як зазначив Олександр Терещук, близько 30 відсотків особового складу спецпідрозділу «Беркут» відкомандировані до столиці, де, зрозуміло, вони потрібніші, адже там відбуваються головні події.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>