Київські лісівники приїхали переймати досвід волинян

Волинські лісівники ділилися досвідом із київськими колегами

Делегація з 30 київських лісівників на чолі з головним лісничим Русланом Гузенком відвідали Волинь з метою обміну досвідом у лісовій галузі, повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Цікава насичена програма передбачала візит до кількох об’єктів у ДП «Маневицьке ЛГ» (Вовчецьке лісництво, консервний цех, лісопильний цех, нижній склад), а також до відомих базисних розсадників ДП «Ратнівське ЛМГ» та ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Київським колегам наочно продемонстровали метод підготовки ґрунту для створення лісових культур в бідних типах умов місцезростання з допомогою лісогосподарського плуга «П1Т» польського виробництва.

Наступний пункт призначення – консервний цех ДП «Маневицьке ЛГ», де виробляють понад 50 видів екологічно чистої та корисної консервної продукції: березові соки, варення, джеми, гриби… Працюють за радянськими стандартами без використання барвників та консервантів.

Відвідали київські гості і лісопильний цех та нижній склад, після чого маршрут прокладали до відомого базисного розсадника ДП «Ратнівське ЛМГ», де вирощують сіянці та саджанці сосни, ялини, дуба, вільхи, берези.

– У 2012 році виростили 7,5 млн штук сіянців і саджанців основних лісоутворюючих порід, якими забезпечували всі лісові господарства польської зони Волині та суміжних областей, – говорить директор Ратнівського лісгоспу Володимир Бадзян. – На розсаднику кожного року висіваємо близько 1,5 т насіння різних порід. Найбільше спеціалізуємося на вирощуванні сіянців сосни звичайної.

Насамкінець київські колеги відвідали ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

За проханням зацікавлених гостей їм продемонстрували роботу насіннєво-очисної машини. Крім того київські лісівники мали нагоду побачити відомий «Банк насіння», де за новітніми технологіями одночасно можна зберігати до 5 т жолудя дуба звичайного та близько тонни насіння хвойних порід.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>