Протести українців на підтримку євроінтеграції зустріли опір міліції

Рішення українського Кабінету Міністрів про призупинення переговорів щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС очікувано викликало масові протести по всій країні. У столиці мітингувальники почали встановлювати намети як у часи помаранчевої революції. 24 листопада у столиці опозиційні «Батьківщина», «Свобода» й «УДАР» провели масштабну акцію, яка зібрала за різними оцінками понад близько ста тисяч людей.

Спочатку відбулася хода «За Європейську Україну» через Майдан Незалежності у бік Європейської площі. Біля «Українського дому» провели мітинг на підтримку євроінтеграції.

Проведення акцій протесту супроводжувалося сутичками. Так мітингуючи продавили кордон міліції поблизу пам’ятника Леніна і розтрощили агітаційний намет компартії. Біля Кабміну протестанти вступили у бійку з міліцією. Тут правоохоронці застосували сльозогінний газ. На двох учасників сутичок завели «кримінал».

Ввечері міліція спробували розчистити центр Києва від мітингуючих. Якщо прорватися крізь Хрещатик з боями таки вдалося. То на Європейській площі, де зосередилися основні сили євро протестантів сили виявилися нерівними, і міліція відступила. Не допомогла й перцева суміш з сльозогінним газом.

Акція на Європейській площі триватиме до 29 листопада. У свою чергу нардеп від ВО «Батьківщина» Андрій Пишний подав до Київміськради заявку на проведення зустрічі з виборцями, яка відбуватиметься безстроково. Орієнтовну кількість учасників зустрічі депутат оцінив у 35 тисяч.

У понеділок, 25 листопада, знову відбулася бійка під приміщенням Уряду. Цього разу й правоохоронці отримали свою порцію сльзогінного газу.

http://www.youtube.com/watch?v=3KyjqEmLJ7E

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>