Застрелив кохану, а сам кинувся у вогнище

Про цей жахливий випадок – фатальну любов, ще довго говоритимуть не лише мешканці Яворівського району, а й усієї України. У селі Підлуби, що належить до Бердихівської сільської ради, рідні й досі оплакують 20-річну Любу, яку з рушниці застрелив 26-річний залицяльник. Дівчина вирішила розірвати стосунки, бо дізналася, що кавалер одружений і має дитину.

Такою Любу запам’ятають рідні та друзі

Такою Любу запам’ятають рідні та друзі

Люба нещодавно закінчила медичне училище. Роботи за спеціальністю не знайшла. Разом з братом-восьмикласником господарювали вдома: тримали корову, свиней, іншу живність. Батьки, щоб заробити грошей, постійно були на заробітках у Польщі. Усі домашні клопоти лишали на дітей.

– Вона була доброю, слухняною, – з тремтінням у голосі говорить сільський голова села Бердихів Іван Макаревич. – Погодьтеся, не кожна дівчина захоче глядіти худобу і сидіти в селі. А що вже красуня була! Після того страшного випадку старі люди згадали приказку: «Гарні коні, гарна дівка, то є смерть». Про ці стосунки з одруженим чоловіком ніхто в селі не знав. Та й чи були вони? Тепер всяке кажуть… А правда одна: нема в одних батьків доньки, а в інших – сина. Ще й родину свою той Володя так ославив.

Нині правоохоронці встановлюють всі обставини трагедії, а люди говорять своє: парубок із села Поруденко залицявся до дівчини із села Підлуби. Люба, дізнавшись, що кавалер одружений і нещодавно у його родині народилася дитинка, відмовилася продовжувати стосунки. Не хотіла розбивати сім’ю. Таке рішення дуже розлютило залицяльника, він вирішив помститися. Того ранку пастухи виганяли корів на пасовище на околиці села. На їхніх очах і розігралася жахлива сцена. Парубок із машини тягнув юну дівчину, руки якої були зв’язані скотчем. Вона пручалася, кричала. Чоловіки намагалися врятувати її. Просили молодика відпустити нещасну дівчину. Той не зважав на слова, погрожуючи гвинтівкою. А за якусь мить вистрелив супутниці у голову. Сам кинувся до машини тікати. Шоковані чоловіки навіть не встигли зупинити вбивцю. Набрали номер сільського голови, викликали правоохоронців.

Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце події, побачила жахливу картину. Дівчина лежала на землі, її руки зв’язані скотчем, а в ділянці голови було вогнепальне поранення.

Правоохоронці встановили автомобіль, на якому міг пересуватися зловмисник. За деякий час, оглядаючи територію, працівники міліції виявили згарище з автомобільних шин та дров, у якому лежав обвуглений труп людини. Поряд – рушниця.

Напевно, усвідомивши жахливість свого вчинку, Володимир вирішив піти з життя. Він викопав яму, розпалив у ній вогонь – і кинувся у полум’я. Правоохоронці, проводячи експертизу, встановили, що чоловік перед ямою вистрелив й у себе.

Чи думав він про біль, яку завдав родинам? Про свою дружину та дитинку, якій ще й року немає? Односельці кажуть, що Володя був нормальним хлопцем, жив у зятях, часто їздив до Польщі, щоб забезпечити сім’ю. Не бандит, не пияк... Чому ж скоїв такий страшний злочин? Відповідь, якою б вона не була, не зменшить біль від втрати молодих життів.

Руслана ТАТАРИН,

Львівська область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>