Дівчата з особливими потребами здобули освіту у навчальному закладі служби зайнятості

Напередодні Міжнародного дня інвалідів у Олександрійському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вручили свідоцтва про присвоєння кваліфікаційного рівня за професією «швачка» двом слухачкам з особливими потребами.

Оксана Вавровська, Інна Малащицька, Руслана Бодренко та Альона ПухА

Оксана Вавровська, Інна Малащицька, Руслана Бодренко та Альона ПухА

Альона Пуха з міста Острога Рівненської області має проблеми зі слухом та майже не розмовляє. У Інни Малащицької із села Котів Ківерцівського району Волині вроджений ДЦП. До Рівненського центру професійно-технічної освіти дівчата потрапили за сприяння районних центрів зайнятості.

– Директор Ківерцівського центру зайнятості на день села подарував мені швейну машинку, – розповідає Інна Малащицька. – Запропонував здобувати фах у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ, адже тут готують хороших спеціалістів. Навчання в Олександрійському відділенні мені дуже сподобалось. Три місяці навчання пролетіли непомітно, я вже сумую за проведеним тут часом та людьми. Центр зайнятості підшукав мені роботу – у котівській школі вестиму гурток плетіння з бісеру та пошиття м’яких іграшок.

Задоволена навчанням у Центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості й Альона Пуха. Дівчина шитиме робочий одяг працівникам одного з острозьких фермерських господарств.

– Вироби, які показали дівчата на кваліфікаційній атестації, пошиті якісно та акуратно, – підсумовує заступник директора РЦПТО ДСЗ, член кваліфікаційної комісії Руслана Бодренко. – Хотілося б, аби випускниці не зупинялися на досягнутому, а й надалі розвивалися. Якщо Інна та Альона захочуть навчатися у нашому Центрі на закрійника – з радістю приймемо їх.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>