В Україні підвищили штрафи за їзду «під градусом»

Верховна Рада посилила адмінвідповідальність за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу й швидкість реакції. За прийняття законопроекту №0890 у цілому проголосували 260 депутатів при мінімально необхідних 226, пише «Українська правда».

Відтепер за керування транспортом в стані сп'яніння, передачу автомобіля під керування нетверезій особі і відмову від проходження огляду задля визначити стану водія, встановлено штраф від 6 800 до 7 650 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на термін від 3 до 4 років.

Повторення протягом року згаданих порушень тягне за собою позбавлення водіїв права керування транспортними засобами на термін від 4 до 5 років із платним вилученням транспортного засобу або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплачуваним вилученням транспортного засобу і штраф від 8 500 до 11 900 гривень.

Також закон доповнює Кримінальний кодекс новою статтею 382-1 «Навмисне невиконання судового рішення про позбавлення права керування транспортними засобами». Її санкція передбачає штраф від 11 900 до 17 тисяч гривень або арешт до 6 місяців.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>