У Париж українська збірна поїхала проводжати французів до Бразилії (відео)

Українська збірна після впевненої домашньої перемоги над французами, провалила виїзний матч-відповідь і подарувала путівку на ЧС-2014 у Бразилію супернику. А збірна Франції навпаки підтвердила свій високий клас і зуміла вдома сповна поквитатися за поразку у Києві з рахунком 0:2.

Одразу після матчу в Україні усі футболісти триколірних, не зважаючи на гнітючий результат, в один голос заявляли, що не уявляють чемпіонат світу без своєї команди. Справді, у Парижі всі побачили зовсім іншу Францію – небезпечну, швидку, потужну. В усій красі у матчі-відповіді розкрився лідер французів Рібері. Ох, як цього вечора українцям бракувало дискваліфікованого Андрія Федецького, який у Києві практично наглухо «замурував» Франка на своєму фланзі. Мандзюк не зміг виконати і половину такої роботи.

Ще до 10 хвилини господарі поля могли відіграти пропущені м’ячі у Києві, проте форварди франції або «мазали», або виручав синьо жовтих Андрій П’ятов. Українцям навіть вдалося стримати стартовий штурм і потрохи відсунути гру до чужих воріт, але тут як грім з ясного неба перший гол французів. Шкода було дивитися на П’ятова – він парирував дуже небезпечний удар, але оборонці української збірної дозволили супернику зіграти на добиванні. Практично одразу французи забили вдруге, проте чомусь арбітр гол Бензема відмінив через офсайд якого й близько не було. Та ще через кілька хвилин рефері виправився – тепер він таки зарахував гол Бензема, тільки вже точно з положення поза грою. Йшла лише 34-хвлина, а французи завдання мінімум – відіграти два голи – вже виконали. А от українці не показували нічого такого, за рахунок чого могли переломити хід гри. Тепер уже в обличчях українських футболістів читалася розгубленість. Не витримали нерви у Євгена Хачериді. Перед свистком на перерву він щось не поділив із французом, за що отримав попередження. А вже на другій хвилині другого тайму Євген добряче врізав по ногах Рібері, і арбітр відправив його «відпочивати». По такій грі вилучення для українців було просто катастрофою. Французи без проблем дотисли команду Михайла Фоменка і забили такий потрібний третій гол. Причому знову оборонці української команди дозволили добити м’яч у ворота після чергового сейву нашого голкіпера. Хоча грати лишалося ще чимало, але швидше все могло закінчитися розгромом для українців, аніж хеппіендом.

Французи змогли зробити те, що до них ніхто не робив у серії плей-офф у Європі – пройти далі після поразки у два м’ячі у першому матчі. А українці так і не змогли зняти прокляття стикових матчів. Це була вже п’ята невдала спроба подолати стадію плей-офф.

Та все ж хочеться подякувати українським футболістам за подаровану мільйонам співвітчизників надію й неймовірну інтригу. Також слова подяки хочеться висловити й головному тренеру Михайлові Фоменку. Він з дев’яти матчів  програв у нинішньому відборі лише одну гру, і вона стала вирішальною. Ще хочеться побажати тренеру більше сміливості, й у наступному відборі на чемпіонат Європи навіть не думати про вихід через плей-офф.

Франція-Україна – 3:0

Голи: 1:0 - Сахо (23), 2:0 - Бензема (34), 3:0 - Сахо (71).

Франція: 1. Льоріс, 2. Дебюші (Санья, 78), 5. Сахо, 4. Варан, 3. Евра, 14. Матюйді, 6. Кабайє, 19. Погба, 8. Вальбуена, 7. Рібері, 10. Бензема (Жиру, 82).

Україна: 12. П'ятов, 16. Мандзюк, 3. Хачеріді, 20. Ракицький, 13. Шевчук, 15. Безус (Гусєв, 64), 14. Ротань, 21. Едмар, 10. Коноплянка, 7. Ярмоленко, 8. Зозуля (Селезньов, 76).

 Хачериді (46).

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>