Американці працюють на городі, щоб схуднути

Останнім часом у США стало популярним перетворювати запустілі міські майданчики на невеличкі господарства. Такі «ферми» дають можливість міським мешканцям отримати свіжі овочі прямо з городу. Таким чином ентузіасти справи змінюють звички американців і привчають їх до корисної їжі. Одне з таких господарств працює неподалік американської столиці. Його заснувала Марґарет Морґан Габард. Нестача свіжої городини – велика біда для населення таких містечок як Блейденсбурґ, каже жінка: «Критична проблема в тому, що 70 відсотків людей у великих містечках мають зайву вагу, страждають від ожиріння, хворіють на діабет чи інші пов’язані з харчуванням недуги. І це тому, що не мають корисних харчів».

Працюють там в основному підлітки. Вони вирощують городину та готують з неї. Ферму розташували на закинутому шматку землі навпроти житлового комплексу для людей з низьким рівнем доходу.

Мер містечка Блейденсбурґ Волтер Джеймс підтримав створення господарства: «Це впливає на рівень ожиріння та інших хвороб. Я дивлюсь на цю ферму як на можливість пропагувати здоровий спосіб життя».

Таміка Барбур Ґаскінс живе у житловому комплексі навпроти. Її син долучився до роботи у господарстві і тепер заохочує всю родину до здорового харчування.

– Я люблю шкідливу смажену їжу. Але завдяки цьому городу мій син зможе допомогти мені змінити мої звички, адже я прагну мати здорову родину, – каже Таміка Барбур.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>