У Луцьку відзняли навчальний ролик як водити незрячих до церкви

Відео, яке створили відділ організації благодійності та соціального служіння єпархії (завідувач Валерія Лесюк), єпархіальна телестудія «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) та громадська організація «Генерація успішної дії» (представник Леся Хижук), демонстрували у Луцьку під час семінару «Основи соціального служіння на парафії». Він проходив у Волинській православній богословській академії.

Ролик нагадує: незряча людина прагне бути не лише активним членом суспільства, а й нормально почуватися в храмі. Тож насамперед душпастирям важливо знати, як правильно їй у цьому допомогти, – дістатися до церкви, прикластися до ікони, придбати та поставити свічку, взяти освячену воду, просфору, повідомляє офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ КП.

Священик у себе на парафії може створити службу супроводу незрячих, оголошуючи про це на богослужінні. Можна коментувати Службу Божу в церкві або ж удома в незрячого. Представник «Генерації успішної дії» каже, що не відразу така допомога буде діяти, бо люди соромитимуться, думатимуть, що це робиться за гроші. Але коли зрозуміють, що це все створено заради їхнього блага, погоджуватимуться. Особливо це стосується допомоги людям похилого віку, зокрема в селах, де вони рідко коли виходять із дому й не надіються на поміч.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>