Волинь наторгувала на понад 300 мільйонів доларів від’ємного зовнішнього сальдо

За січень-вересень підприємства Волині експортували товарів і послуг на 501,6 мільйонів доларів США, імпортували – на 885,9 мільйонів. Експорт в порівнянні з відповідним періодом минулого року дещо зменшився, імпорт – зріс майже на 18%. Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами 106 країн світу, інформує Головне управління статистики у Волинській області.

Основними партнерами Волині є країни Європейського союзу, на які припадало 62% загального обсягу експорту та 78% – імпорту. Частка країн Митного союзу (Російська Федерація, Білорусь, Казахстан) в експорті становила третину, в імпорті – 14%.

В країни ЄС відправляли електричне обладнання, механічні пристрої, деревину і вироби з неї, насіння і плоди олійних рослин, одяг, казеїн, одержували – транспортні засоби, пластмаси, полімерні матеріали, електричне обладнання, механічні пристрої, м’ясо та субпродукти.

До країн Митного союзу експортували механічні пристрої, деревину і вироби з неї, транспортні засоби, папір та картон, меблі, м'ясну та молочну продукцію. По імпорту надходили нафтопродукти, чорні метали та вироби з них, добрива, пластмаси, полімерні матеріали.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>