Україна дев’ята у світі за виробництвом курятини

Українська курятина - висококонкурентна в світі і постійно розширює ринки збуту. До 2017 року кількість країн, куди експортується  вітчизняна курятина, може зрости до півсотні  - заявив в ефірі каналу БТБ   голова асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко.

Як зазначив Бакуменко, приріст виробництва курятини з року в рік зростає - цього року він становить близько 150 тис. тонн ( майже 15%). Він нагадав, що Україна зараз посідає 9-те місце за виробництвам курятини, і цього року ми ввійдемо в десятку світових експортерів м’яса бройлерів. Зараз Україна експортує курятину у майже 30 країн світу, серед  споживачів  - країни СНД,  Іран, Йорданія, Сирія, Лівія, Саудівська Аравія.

Нещодавно, – нагадав Бакуменко , -  з поставок 20 тонн курятини в Голландію розпочався експорт курятини до ЄС. З укладанням Угоди про асоціацію з ЄС українські виробники отримають можливість експортувати  до Європи 40 тисяч тонн курятини в рік за нульовою митною ставкою.

Бакуменко додав, що протягом семи років тривала процедура узгодження стандартів безпеки та якості з усіма організаціями ЄС і її пройдено успішно.

Ми маємо конкурентні переваги як виробники і не боїмося конкуренції і в Європі – зазначає   голова Союзу птахівників. Ключовою перевагою експерт  вважає вертикально інтегрований цикл виробництва: наявність власної кормової бази, ферм, репродуктивних та  забійних підприємств, власних систем збуту, олійно-екстратних заводів з виробництва шроту тощо. «В світі такої інтеграції більше нема», - наголосив Бакуменко і додав, що за цим досвідом в Україну приїжджають фахівці із найбільших країн-виробників курятини – Бразилії та США.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>