Українська курятина - висококонкурентна в світі і постійно розширює ринки збуту. До 2017 року кількість країн, куди експортується вітчизняна курятина, може зрости до півсотні - заявив в ефірі каналу БТБ голова асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко.
Як зазначив Бакуменко, приріст виробництва курятини з року в рік зростає - цього року він становить близько 150 тис. тонн ( майже 15%). Він нагадав, що Україна зараз посідає 9-те місце за виробництвам курятини, і цього року ми ввійдемо в десятку світових експортерів м’яса бройлерів. Зараз Україна експортує курятину у майже 30 країн світу, серед споживачів - країни СНД, Іран, Йорданія, Сирія, Лівія, Саудівська Аравія.
Нещодавно, – нагадав Бакуменко , - з поставок 20 тонн курятини в Голландію розпочався експорт курятини до ЄС. З укладанням Угоди про асоціацію з ЄС українські виробники отримають можливість експортувати до Європи 40 тисяч тонн курятини в рік за нульовою митною ставкою.
Бакуменко додав, що протягом семи років тривала процедура узгодження стандартів безпеки та якості з усіма організаціями ЄС і її пройдено успішно.
Ми маємо конкурентні переваги як виробники і не боїмося конкуренції і в Європі – зазначає голова Союзу птахівників. Ключовою перевагою експерт вважає вертикально інтегрований цикл виробництва: наявність власної кормової бази, ферм, репродуктивних та забійних підприємств, власних систем збуту, олійно-екстратних заводів з виробництва шроту тощо. «В світі такої інтеграції більше нема», - наголосив Бакуменко і додав, що за цим досвідом в Україну приїжджають фахівці із найбільших країн-виробників курятини – Бразилії та США.
Comments: |