Лучани зможуть вирішувати проблеми у місті за допомогою сайту

У конференц-залі «ВолиньМедіа» відбулась презентація веб-платформи «Відкрите місто».

Реалізовує проект у Луцьку громадська організація «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» спільно із Луцькою міською радою. Фінансова підтримка здійснюється Фондом  Східна Європа у рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади».

Керівник «Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» Михайло Наход презентував веб-сайт проекту, яким може користуватися будь-який житель чи гість міста. Принцип дії його дуже простий. Будь-який користувач Інтернету, зіштовхнувши з якоюсь проблемою у Луцьку, зможе розповісти про неї на цьому сайті. Зокрема, на веб-ресурсі є картка міста, яка збільшується. На ній нанесені усі будинку. Тож, вказавши локалізацію проблемного питання, користувач має можливість також описати її, в тому числі є можливість завантажувати фото- і відеофайли. Інформація автоматично надходить органам влади або організаціям, що компетентні у вирішенні цього питання. На відповідь повідомлення користувача в установи є місяць.

Тарас Яковлев наголосив, що жоден закон чи постанова не змушують міську владу до реалізації подібного проекту. Це є власною ініціативою, яка регламентована рішенням виконавчого комітету та Угодою про взаєморозуміння, підписаною раніше між Луцькою міською радою та ЦПАВК, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Лучани вже почали лишати на сайті свої повідомлення. Переважно вони стосуються поганих доріг, необлаштованих дворів чи невчасного прибирання сміття.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>