На 220-річчя земляки пом’янули віршами «поляка за походженням, українця по духу»

Терени Дубенського району тісно пов’язані з Антонієм Мальчевським, польським поетом-романтиком, автором відомої поеми «Марія», одним із основоположників «української школи» в польській поезії. Зокрема, народився Антоній 1793 року в селі Княгинине, що на Дубенщині; а його батьки знайшли свій вічний спочинок у селі Варковичі.

Відтак із нагоди цьогорічної поважної дати, пов’язаної з Антонієм Мальчевським, – 220-річчям від дня його народження – у Княгинині та Варковичах місцевий люд провів вечори світлої пам’яті про свого славного попередника, котрий за свої 33 прожиті роки зумів внести вагомий слід у літературу. В рамках проведених заходів, названих «Поляк за походженням, українець по духу» та «Пам’яті земляка», життєвий літопис поета тісно переплітався з його поезією, що звучала з вуст сучасників. А в самому місті Дубні, яке також пам’ятає Мальчевського, лягли осінні квіти до меморіальної дошки на його честь.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>