Мешканці прикарпатського села живуть без води третій рік

Проблема, з якою зіткнулися мешканці села Верхня Калуського району Прикарпаття понад два роки тому, здається, нарешті отримає вирішення.

Селяни змушені третій рік обходитися без найважливішого – води. Кажуть, місцеві криниці повні. Однак те, що в них дзюрчить, ні вживати в їжу, ні для купелі, ні для прання не годиться. Нарікають: вода жовта, масляниста на дотик і така смердюча, що від того нудотного запаху кишки вивертає. За питною водою люди змушені ходити до родичів чи знайомих, а от щоб покупатися – не завжди зручно когось турбувати. Однак після ванних процедур у своїй воді селяни відразу починають нездужати, тіло свербить-чухається, наче від якої заразної болячки.

Санепідеміологи зробили аналізи рідини. Виявилося, що в ній майже утричі перевищений уміст хлоридів, заліза та аміаку, є мікробне забруднення! Сільського голову Верхньої зобов’язали прокласти водогін, а тим часом підвозити селянам чисту, безпечну воду.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>