Американці придбали п’яту частину зовнішнього боргу України

Американський інвестиційний фонд Franklin Templeton придбав 20% зовнішнього боргу України. Про це пише «Капитал» (http://www.capital.ua/news/8859-amerikanskiy-investfond-vykupil-20-vneshnego-dolga-ukrainy) з посиланням на The Financial Times.

У серпні фонд купив на світовому фінансовому ринку державні облігації України на номінальну суму в $5 млрд, що складає п'яту частину усього держборгу країни. Сума угоди не розголошується.

«Інвестиційна група поглинула український зовнішній борг номінальною вартістю майже $5 млрд у кінці серпня, що складає біля п'ятої частини зовнішніх державних облігацій країни», - відмічає видання.

Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов і міністр фінансів Юрій Колобов вже відвідали штаб-квартиру фонду в Каліфорнії аби обговорити подробиці подальшої співпраці. Як відмічає видання, інвестфонд Franklin Templeton відомий своїми ризиковими вкладеннями в суверенні облігації. Фонду також належать облігації Ірландії, куплені під час фінансової кризи.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>