На Волині закрили залізничну станцію, яка працювала з 1873 року

Державне підприємство «Львівська залізниця», у рамках програми оптимізації, скоротила усіх працівників однієї з найстаріших на Волині станцій у селі Кримне Старовижівського району. Вона працювала тут з 1873 року. Мешканці Кримного та інших прилеглих сіл активно користуються залізницею і нині. Селяни дизелем їздять на ринок Ковеля, аби продати продукцію власних господарств. Оскільки працівників станції скоротили, а приміщення закрили, люди мусять чекати на поїзд під відкритим небом за будь-якої погоди. Окрім того місцеві мешканці внаслідок «оптимізації» втратили і можливість попереднього замовлення квитків. Тепер для цього потрібно їхати у Ковель.

Як зазначила депутат Волинської обласної ради від ВО «Батьківщина» Валентина Блінова, «Львівська залізниця» мотивує скорочення працівників станції Кримне нерентабельністю перевезень в цьому напрямку. Хоча у той же час білоруська залізниця спрямувала на Ковель додатковий потяг, вважаючи цей маршрут актуальним.

Валениина Блінова звернулася до голови Волинської облдержадміністрації та керівництва «Львівської залізниці» з проханням відновити роботу станції Кримне.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>