У приміщенні Волинського краєзнавчого музею відкрилася виставка «Спочатку було слово…», присвячена 900-річчю створення літопису «Повість временних літ» та Дню української писемності та мови.

Назву виставки взято з тексту Луцького Євангелія XIV століття, факсимільним виданням якого нещодавно поповнилась колекція Волинського краєзнавчого музею. Структура виставки побудована за хронологічним принципом, від появи кириличного письма і до виникнення українського книгодрукування. Виставка розповідає про основні віхи розвитку української мови, показує розвиток стилістики рукописного письма (устав, напівустав, скоропис) та появу друкованих видань на наших землях. Впродовж тривалого часу на Волині не було виставок присвячених стародрукам, що робить цю виставку особливо актуальною. Ще одним важливим аргументом є тенденція до двомовності у нашій країні, яка ще раз закликає до вивчення питання зародження і розвитку мови на нашій території. Виставка розрахована на осіб, яким не чуже питання розвитку української мови на території України, для не байдужих і всіх, хто цікавиться даним питанням. Виставку підготували наукові співробітники відділу давньої історії Волинського краєзнавчого музею. Вона працюватиме постійно, крім понеділка та суботи в приміщенні музею протягом листопада-грудня 2013 року.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>