«Українські патріоти» очима сучасного митця

Під час виставки у Рівному

Під час виставки у Рівному

У Луцьку, Рівному та Житомирі проходила виставка «Українські патріоти». Відвідувачам пропонували поглянути на 12 представників історичних подій початку ХХ століття.

Автор виставки Олег Бурячок розповідає, що своєю роботою хотів поєднати сучасне і минуле. Тому у виставці об’єднав сучасно оформлений плакат – постер, та головних діячів національної ідеї в Україні.

– Хотів зацікавити людей різного покоління подіями того часу. Адже молодь про це мовчить, бо нічого не знає. Старше покоління – бо боїться показати свої ідеологічні погляди. Побутує думка, що якщо ти прихильник визвольного руху, то ти фашист. Люди часто плутають ці поняття. А про це треба говорити, щоб вирішувати правду, – розповідає Олег Бурячок.

Під час підготовки виставки автор зіштовхнувся з проблемою – знайти якісні зображення історично значимих для України персон виявилося не так і просто. Також потрібно було перечитати багато цитат, аби вибрати таку, яка б найкраще характеризувала певного героя.

Спочатку Олег Бурячок готував виставку «Українські патріоти» для луцького фестивалю «Бандерштат». Вона викликала чимало дискусій, тож автор вирішив створити журнал відгуків, щоб кожен, хто подивився виставку, міг поділитися враженнями.

– Зараз хочу ознайомити якомога більше людей зі своєю роботою. Але вже працюю над іншою виставкою, яка не пов’язана з історичними подіями, – поділився планами Олег Бурячок.

Любов ШЕКЕЛЬ,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>