Священик відкрив спортзал

Отець Михайло Піняга із села Присівці, що поблизу райцентру Зборів, відкрив спортзал для молоді. Раніше священик ініціював створення парафіяльної футбольної команди, яка активно виступає і перемагає на районних змаганнях. Для занять використано занедбані приміщення площею 250 квадратних метрів, у яких громада зробила ремонт. Тепер молодь може підкачатися на тренажерах, пограти у теніс, більярд, посидіти за комп’ютерами.

– Спорт – це унікальний спосіб згуртування молоді, – переконаний отець Михайло, який сам бере участь у футбольних баталіях. – Не раз бачив хлопців на вулиці із сигаретою чи пляшкою пива в руках, а сільські змагання не обходилися без матюків та інколи бійок. Мені це не давало спокою, тому поставив собі за мету наповнити їхнє дозвілля Богом.

Сьогодні багато молодих жителів Присівців у вільний час приходить до парафіяльного будинку, слухає духовні повчання отця та з молитвою приступає до спортивних вправ.

Світлана Клос,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>