На Хмельниччині збудують завод за 42 мільйони євро

На Хмельниччині постане один із найсучасніших сміттєпереробних комплексів в Європі. Вартість проекту сягне 42 мільйони євро.

Підприємство має «вирости» неподалік сміттєзвалища у селі Олешин Хмельницького району. Місцеві мешканці уже дали своє «добро» на таку справу. Першу цеглину планують закласти весною, а запрацювати комплекс має у 2015 році.

Для реалізації проекту потрібно 42 мільйони євро. Кошти у кредит на двадцять років обіцяє надати одна з американських фінансових компаній. Працюватиме підприємство за італійськими технологіями. Запевняють: жодні хімічні процеси на заводі не відбуватимуться, викидів ні в атмосферу, ні в землю не буде. Мовляв, тут лише сортуватиметься сміття та подрібнюватиметься на фракції. Згодом перебраний непотріб відправлятимуть на переробку замовнику. Щороку таким чином планують позбуватися від 150 тисяч тонн відходів. Подібні комплекси успішно працюють у Венеції та Мілані (Італія), а також у Гданську (Польща).

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>