Рада провалила законопроект волинян щодо корекції пенсійної реформи

6 листопада Верховна Рада України розглянула Проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо страхового стажу для призначення мінімальної пенсії) N2997. Серед його авторів значилися з поміж інших представники Волині Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк та Степан Івахів. Поправка до закону, на думку її ініціаторів могла удосконалити чинне законодавства щодо страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі, шляхом зменшення його загального розміру.

– Нажаль, сенсації не сталося. Законопроект N2997 не підтримано. Йому не вистачило лише 5 голосів, щоб бути прийнятим. Але у порівнянні з голосуваннями по іншим законопроектам, які стосуються скасування чи зміни пенсійної «реформи» – це вельми обнадійливий результат. Як і те, що законопроект не провалили, а відправили на повторне перше читання. Тож «вода камінь точить» і зараз можна сказати, що серед депутатів нарешті формується та критична маса, яка зможе нарешті провести зміни пенсійної «реформи».

Маємо і іншу сталу тенденцію. Певні політичні сили, які так волають за тяжку долю українців, не додали 9 голосів на підтримку законопроекту N2997. І зробили це в черговий раз, як і по всім іншим законопроектам про відміну пенсійної реформи, - прокоментував ситуацію на своєму Фейсбуці Ігор Єремеєв.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>