Сайт Івано-Франківської держадміністрації став доступним для людей з вадами зору

На Прикарпатті понад три тисячі людей мають вади зору. Саме для них спеціалісти Івано-Франківської облдержадміністрації вирішили розробити доступну для користування версію офіційного веб-сайту.

Як розповіла Оксана Островська, керівник відділу прес-служби департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Івано-Франківської ОДА, нову версію вже можуть читати слабозорі люди. Відповідно до технічних вимог розмір шрифту тексту там змінюється в межах до 200 відсотків без втрати інформаційного наповнення. Також на сайті інформацію подано «контрастно» – у трьох кольорах: чорному, білому та синьому. Обіцяють, невдовзі створять сторінки й іншого забарвлення (зокрема, жовтого, рожевого та зеленого), адже різні можливості контрастів призначені для людей з різними захворюваннями очей.

Над спеціальною версією працювали більше місяця. Наступний крок – адаптація візуальної інформації для людей з повною сліпотою. Для цього новини озвучуватимуть.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>