Здолбунів пофестивалив у Києві

2013-й рік став початком цікавого проекту у Києві. Полягає він у проведенні фестивалів обласних земляцтв на вулицях столиці, які названі на честь населених пунктів різних куточків України.

Відтак, оскільки в Дарницькому районі Києва є вулиця Здолбунівська, то Здолбунів, що на Рівненщині, став одним із перших зачинателів нового проекту. Прикметно, що ця вулиця виникла у середині ХХ століття під назвою Нова, деякий час називалася Позняківською, а сучасну назву перейняла з 1958 року.

Координацію свята вулиці Здолбунівської взяла на себе Міжнародна громадська організація «Рівненське земляцтво», виконавчий директор якої Святослав Ващук зазначає, що фестиваль перевершив усі сподівання і вдався на славу.

Розпочався фестиваль вуличними виступами народних колективів Здолбунівщини. Надалі гості свята відвідали різноманітні виставки, в тому числі й виставку-продаж витворів народних майстрів зі Здолбунівщини; ознайомилися з діяльністю земляцьких об’єднань у презентованих павільйонах. Затим відбувся спільний святковий концерт народних колективів Здолбунівського і Дарницького районів. А своєрідною родзинкою фестивального дня став ярмарок продовольчих товарів, страв, кулінарних виробів.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>