У США готуються до депортації Лазаренка

Суд Каліфорнії ухвалив рішення про конфіскацію в дохід держави палацу в Новато, купленого Лазаренком у 1998-му за $6,75 млн.

У будівлі по дев’ять спальних і ванних кімнат, банкетний зал, гранітна підлога, інкрустована міддю, і золоті ручки на дверях. Також в садибі – два вертолітні майданчики і п’ять псарень. До купівлі Лазаренко маєток знімав американський кіноактор Еді Мерфі. Український захисник екс-прем'єра розповів «Вістям», що у Лазаренка зараз є проблеми серйозніші, ніж конфіскація будинку.

«До кінця року міграційна влада повинна розглянути його клопотання про надання посвідки на проживання в США, – говорить Віктор Чевгуз, адвокат Лазаренка в українських справах. – Там може бути декілька варіантів вирішення питання. Самі негативні: відмова і вимога покинути територію США впродовж 72 годин з правом летіти куди завгодно. Або ж депортація у країну, з якої він прибув, – Грецію, оскільки договору про видачу злочинців з Україною немає».

Адвокат Чевгуз сумнівається, що Лазаренко повернеться в Україну, тому що зараз проти нього можуть підняти усі старі справи.

«Американськими судами займається адвокат Лазаренко Деніел Горовиць, – розповідає Чевгуз. - В США строго відносяться до незаконного збагачення. Наскільки я розумію, будинок конфіскували у рамках цивільного позову, який подала податкова служба США».

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>