Волинські «хрестоносці» здолали «Шахтар»

Другої домашньої перемоги «Волині» над донецьким «Шахтарем» довелося чекати довгих 11 років. Але нинішня перемога більш значуща, ніж так, яка відбулася у 2002 році. Тоді лучани теж перемогли з рахунком 2:0. Донеччани 11 років назад все ще мали статус вічно другої команди після «Динамо». А «Волинь» тоді хоча щойно лиш і повернулася в елітний дивізіон, проте мала, напевно чи не найпотужніший за свою новітню історію склад. Тож різниця у класі не була настільки разюча, як сьогодні.

Частину проблем у нинішньому матчі чемпіони останніх чотирьох сезонів створили собі самі. Зустріч з «Волинню» донеччани вирішили провести в економному режимі – без кількох гравців основи. І це при тому, що команда Мірчі Луческу ще досі не перетравила новачків, які прийшли на зміну Фернандіньйо, Вілліану тп Мхітаряну. А лучани навпаки, готувалися так ретельно, як ніколи, бо потрібно було надолужувати безглузді втрати очок. І цього разу футбольна Фортуна повернула команді Віталія Кварцяного частину боргу, який накопичився протягом усього першого кола чемпіонату, причому апогеєм невдач став саме попередній матч у Севастополі.

Сказати, що «Шахтар» сильніший за «Волинь», означає не сказати нічого. Тому зрозуміло, хто у матчі вів гру першим номером. Відносно вдалим для гірників був перший тайм поєдинку. Ще за рахунку 0:0 у донеччан виникали нагоди вийти вперед. Проте технічний Бернард і ударний Срна свої можливості не використали. Єдиний постріл у ціль за весь тайм голкіпер «Волині» Віталій Неділько нейтралізував. Дещо допомагав підтримувати тиск на ворота лучан головний арбітр матчу. Можна перелічити чимало епізодів, коли він помилявся на користь гостей. Так уже в дебюті матчу Сергій Даньковський видав не відомо за що «гірчичник» Сергію Сімініну, який тепер пропустить наступний матч проти київського «Динамо». Непомітно для суддівської бригади пройшло протистояння гірника Срни і півзахисника «Волині» Бабатунде. Нігерійцю кілька разів надавали допомогу клубні лікарі, аж поки він не попросив заміни. Срна при цьому не отримав навіть жовтої картки. Зірвав арбітр і перспективну контратаку двох гравців «Волині» проти одного оборонця - Сергій Даньковський зупинив гру, аби дати жовту картку хавбеку «Шахтаря» Фреду. Але цього дня, як і 11 років тому, «Волинь» тримала удар як в ігровому плані, так і у психологічному. Витримуючи тиск лучани чекали свого шансу. І він прийшов. На 25-й хвилині господарі поля заробили штрафний удар. Ванче Шиков навісив у карний майданчик. У потрібному місці опинився Редван Мемешев і сходу пробив - м'яч влучив у поперечину, відскочив у спину воротарю «Шахтаря» і закотився у ворота.

Наприкінці тайму арбітр матчу допустив ще одну грубу помилку. У штрафному майданчику гостей відверто завалили півзахисника «Волині» румуна Матея. Сергій Даньковський був поруч але порушення не помітив.

Другий тайм «Волинь» провела ще зібраніше, ніж перший. Оборона лучан практично наглухо перекрила центральну зону, змусивши «Шахтар» грати у непритаманний йому фланговий футбол. Просто феноменальний матч видав Сергій Сімінін. Протягом гри на своєму фланзі він по черзі «з'їв» двох бразильських зірок «Шахтаря» Дугласа Косту, а потім і Тайсона, який вийшов на заміну. До удару по воротах лучан спрпава не доходила хвилин 20. Та й потім усе летіло дуже далеко від цілі. А «Волинь» дочекалася ще одного шансу. Другий гол теж став наслідком стандарту. Знову потужно зі штрафного пробивав Шиков, м'яч рикошетом від стінки відскочив до Мемешева і той розстріляв ворота з кількох метрів.

Заключна частина матчу перетворилася в одну суцільну позиційну атаку «Шахтаря». Проте лише одного разу гості були близькі до взяття воріт. Але похитнути стабільну перевагу «Волині» не дозволив Неділько, відбивши два удари впритул.

Фінальний свисток зафіксував заслужену, хай і з великою долею везіння, перемогу «Волині». А вже через тиждень у Луцьку знову суперматч. «Волинь» спробує повторити свій успіх у поєдинку проти ще одного гранда - київського «Динамо», яке, схоже, потроху набирає обертів.

 «Волинь»-«Шахтар» – 2:0

Голи: 1:0 – Мемешев (25), 2:0 – Мемешев (69).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін, 6. Шиков – к, 14. Масло, 8. Нємчанінов, 15. Матей, 10. Бікфалві, 88. Скоба, 79. Бабатунде (20. Задерецький, 37; 16. Шіш, 46), 11. Мемешев, 77. Шумахер.

«Шахтар»: 32. Каніболоцький, 33. Срна – к, 5. Кучер, 38. Кривцов, 31. Ісмаілі, 6. Степаненко, 8. Фред, 20. Коста (19. Факундо, 46), 10. Бернард  (77. Ілсіньйо, 63), 11. Едуардо (28. Тайсон, 60), 9. Луіс Адріано.

Попередження: Сімінін (19), Неділько (45+3), Бікфалві (85) – Фред (35), Хюбшман (45+4).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>