Телефонні шахраї «розвели» двох лучан на 23 тисячі гривень

Два свіжих випадки телефонного шахрайства розслідує луцька міліція. Попри широке висвітлення подібних епізодів у різного калібру засобах масової інформації, прості українці вперто продовжують роздаровувати свої гроші зловмисникам.

Так лучанка Лідія заплатила 15 тисяч гривень за те, аби «відмазати» від відповідальності за скоєне ДТП чоловіка, який винаймав у неї гараж. Чоловік ніби сам подзвонив до неї, попросив допомоги і обіцяв повернути гроші наступного дня. Проте сам орендар про ДТП, яке він нібито скоїв, звичайно, нічого навіть і не знав.

Ще один лучанин збіднів на 8 тисяч гривень. Цього разу до них додому зателефонував невідомий і, представившись міліціонером, розповів, що нібито їхнього сина затримали із наркотиками.

– Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваші рідні за скоєння правопорушення потрапили в міліцію, потрібно насамперед заспокоїтись, зателефонувати до тієї людини, про яку йде розмова, з’ясувати, де вона знаходиться, – застерігає начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Василь Марчишак. – У будь-якому випадку, не зволікаючи, телефонуйте на лінію 102.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>